top of page

EvolYou -projekti valmistui

EvolYou “European senior Volunteering through mentoring for the social inclusion of Young people in difficulties”= “Vaikeuksissa olevien nuorten sosiaalista osallisuutta edistävä didaktinen kokeilu neljässä Euroopan maassa.


28 kuukauden aikana EvolYou-tiimin pääasiallinen toteuttama toiminta oli Didaktinen kokeilu – pilotti –, joka on suunnitellut koulutuskursseja ja mentoroinnin Living Labs -toimintaa rinnakkain: mentoroitavat onnistuivat löytämään mentorin. Jokainen kiinnostuksensa mukaan.


Pilottia testattiin neljässä kuudesta kumppanuusmaasta erikoistuneisiin kohderyhmiin:

  • Italiassa nuoret maahanmuuttajat, turvapaikanhakijat ja pakolaiset, 18–30-vuotiaat;

  • Espanjassa 16–20-vuotiaat nuoret, jotka osallistuvat ammatilliseen peruskoulutukseen ja joilla on erityisiä koulutustarpeita tai jatkuvia taloudellisia ongelmia;

  • Ranskassa 15–25-vuotiaat harjoittelijat ja ammatillisen koulutuksen opiskelijat, jotka ovat vaarassa keskeyttää koulunkäynnin, tai NEET-lapset;

  • Suomessa maahanmuuttajat, vähän koulutetut oppisopimusoppilaat ja ammatillisen koulutuksen keskeyttävät opiskelijat, 18-30 vuotta.

Pilotin tuloksena syntyi neljän ammatillisen koulutuksen opetussuunnitelman kokoelma yhtä monessa EU-maassa. Noin 35 sivua, se on saatavilla projektin kuudella kielellä (englanti, italia, espanja, ranska, saksa ja suomi).


Projektin dokumentit:


Metodologinen Käsikirja – “Tulevaisuuden uudelleensuunnittelu yhdessä. Eurooppalainen malli vaikeuksissa olevien nuorten sosiaaliseen osallisuuteen”

evolyou-project-methodological-manual_fi
.pdf
Download PDF • 3.35MB

Suosituskirja, joka antaa käytännön ohjeita mentoroinnin aloittamiseksi:14 views0 comments

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
Post: Blog2_Post
bottom of page