top of page

Nestors nominated for the Chime project by CESES

Updated: Mar 9






CHIME lisää epävarmassa asumistilanteessa olevien ihmisten tukea kouluttamalla 75 seniorivapaaehtoista mentoria ja tarjoamalla heille oikea-aikaista ja kohdennettua tukea, joka auttaa heitä vähentämään epävarmuutta ja siten vähentämään riskiä joutua kodittomaksi.

Epävarma asuminen on tässä tapauksessa kodittomuuden käsitteen laajennus, joka kattaa tilapäisen tai sopimattoman asunnon, ystäviin/perheeseen luottamisen ja sohvasurffailun, kokemuksen ja tilanteen, jotka voivat olla yhtä vahingollisia vaikka ne ovatkin paljon vähemmän näkyvissä kaduillamme kuin huonosti nukkuminen. CHIME luo yhteyksiä erilaisia osaamista omaavien organisaatioiden välille ja rakentaa yhteistyössä vankan koulutuspaketin, jonka organisaatiot voivat tarjota kouluttaakseen vanhempia vapaaehtoismentoreita siinä, miten he voivat parhaiten tukea ja ohjata epävarmassa asumistilanteessa asuvia.

Tavoitteena ei ole vain lisätä kapasiteettia organisaatioilla tehdä yhteistyötä ja työskennellä yhdessä tämän monimutkaisen kysymyksen parissa, vaan myös lisätä niiden valmiuksia tunnistaa, ymmärtää ja auttaa tukemaan niitä yhteisöjä, jotka ovat tämän ongelman vaarassa, kuten LGBT+-ihmisiä, nuoria, etnisiä vähemmistöjä, pakolaisia, yhteiskuntaan tulokkaita ja naisia. Organisaatiot parantavat myös kykyään työskennellä eläkeläisten kanssa ja ottaa ne vapaaehtoisiksi mentoroimalla, mikä tarjoaa paremman pääsyn ja osallistamisen muihin mahdollisesti haavoittuviin ryhmiin, jotka ovat vaarassa syrjäytyä.

Tätä koulutuspakettia testataan tiukasti ja toteutetaan suorien kohderyhmien kanssa, missä toivomme vaikuttavan eniten, mukaan lukien tunnistetut haavoittuvat ja riskialttiit ihmiset sekä mentorit ja organisaatiot itse, jotka varmistavat helppokäyttöisen ja kattavan koulutuspaketin, joka on tietoinen mentorien ja epävarmojen asuntojen kokemista kokemuksista. Yhdessä 7 hankekumppanin kanssa 5 maassa sekä kansainvälisessä/EU-laajuisessa kontekstissa toteutetaan koulutus.

43 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page